Trhané kuřecí maso s rajčaty
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa s kostí (motýlek)
- 1 větší cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 konzerva krájených rajčat
- sterilované žampiony (malá konzerva)
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžička cukru (podle chuti)
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička tabasca
- 1 lžička citronové šťávy
- pepř
- sůl
- špetka chilli
- olej
- cca 200 ml vývaru nebo vody
Postup Trhané kuřecí maso s rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme a opepříme. V pekáčku vhodném do trouby rozehřejeme olej a maso zprudka z obou stran opečeme a vytáhneme. Do výpeku přidáme drobně nakrájenou cibuli a po chvíli i česnek.
Vše orestujeme, zasypeme paprikou a přilijeme rajčata, cukr, hořčici, tabasco a citronovou šťávu. Vše promícháme a přivedeme k varu. Přilijeme trochu vývaru scezené žampiony a vrátíme kuře. Pekáč přikryjeme a pečeme na 150 st. cca 2 hodiny.
Maso musí být úplně měkké a jít od kosti. Je-li v pekáči moc šťávy, před koncem pečení pekáč odkryjeme, aby se zredukovala. Maso vytáhneme, dvěma vidličkami roztrháme na vlákna a vrátíme do šťávy, aby maso pěkně nasáklo.
Omáčku můžeme dochutit chilli, případně cukrem nebo solí. Podávala jsem s bramborovo-celerovou kaší, ale hodí se k tomu třeba rýže nebo těstoviny.