Trhané kuřecí maso s rajčaty

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa s kostí (motýlek)
1 větší cibule
4 stroužky česneku
1 konzerva krájených rajčat
sterilované žampiony (malá konzerva)
1 lžíce mleté papriky
1 lžička cukru (podle chuti)
1 lžička hořčice
1 lžička tabasca
1 lžička citronové šťávy
pepř
sůl
špetka chilli
olej
cca 200 ml vývaru nebo vody

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme a opepříme. V pekáčku vhodném do trouby rozehřejeme olej a maso zprudka z obou stran opečeme a vytáhneme. Do výpeku přidáme drobně nakrájenou cibuli a po chvíli i česnek.

  2. Vše orestujeme, zasypeme paprikou a přilijeme rajčata, cukr, hořčici, tabasco a citronovou šťávu. Vše promícháme a přivedeme k varu. Přilijeme trochu vývaru scezené žampiony a vrátíme kuře. Pekáč přikryjeme a pečeme na 150 st. cca 2 hodiny.

  3. Maso musí být úplně měkké a jít od kosti. Je-li v pekáči moc šťávy, před koncem pečení pekáč odkryjeme, aby se zredukovala. Maso vytáhneme, dvěma vidličkami roztrháme na vlákna a vrátíme do šťávy, aby maso pěkně nasáklo.

  4. Omáčku můžeme dochutit chilli, případně cukrem nebo solí. Podávala jsem s bramborovo-celerovou kaší, ale hodí se k tomu třeba rýže nebo těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!