Špenátová polévka s cizrnou
Recepty, PolévkySuroviny
- 250 g listového špenátu
- 2 stroužky česneku
- 1 menší cibule
- 60 g másla
- 2 lžíce hladké mouky
- zeleninový vývar nebo voda
- sůl
- bílý pepř
- 120 ml smetany
- 250 g cizrny z konzervy
- trochu Parmezánu
Postup Špenátová polévka s cizrnou
Postup přípravy receptu
-
V rozpuštěném másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme rozmačkaný česnek, necháme rozvonět, zasypeme moukou a umícháme světlou jíšku.
Zalijeme chladným vývarem, rozmícháme, přidáme nasekaný špenát, osolíme a opepříme a necháme provařit, aby mouka nebyla syrová.
Ke konci přidáme propláchnutou cizrnu a smetanu, prohřejeme. Na talíři posypeme strouhaným parmezánem.