Hlíva s tofu na kari

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

200 g hlívy
200 g tofu bez příchutě
1 cibule
šťáva z poloviny limety
2 lžíce sójové omáčky
4 lžíce bílého suchého vína
3 lžíce zakysané smetany
sůl
pepř
1/2 lžičky kari koření
muškátový oříšek
olej

Postup přípravy receptu

  1. Tofu nakrájíme na menší nudličky, osolíme a opepříme, vložíme do misky, zakapeme limetkovou šťávou, přimícháme sójovou omáčku a kari koření, dobře promícháme a necháme asi 15 minut marinovat.

  2. Na oleji zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli. Hlívu natrháme nebo nakrájíme na proužky, přihodíme k cibuli a chvilku podusíme.

  3. Po chvíli přidáme i odleželé tofu, zastříkneme vínem a přidáme několik strouhnutí muškátového oříšku. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a odstavíme. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!