Hlíva s tofu na kari
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 200 g hlívy
- 200 g tofu bez příchutě
- 1 cibule
- šťáva z poloviny limety
- 2 lžíce sójové omáčky
- 4 lžíce bílého suchého vína
- 3 lžíce zakysané smetany
- sůl
- pepř
- 1/2 lžičky kari koření
- muškátový oříšek
- olej
Postup Hlíva s tofu na kari
Postup přípravy receptu
-
Tofu nakrájíme na menší nudličky, osolíme a opepříme, vložíme do misky, zakapeme limetkovou šťávou, přimícháme sójovou omáčku a kari koření, dobře promícháme a necháme asi 15 minut marinovat.
Na oleji zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli. Hlívu natrháme nebo nakrájíme na proužky, přihodíme k cibuli a chvilku podusíme.
Po chvíli přidáme i odleželé tofu, zastříkneme vínem a přidáme několik strouhnutí muškátového oříšku. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a odstavíme. Podáváme s rýží.