Medové sušenky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1/2 hrnku rozpuštěného másla
- cca 5 lžic medu
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr (možno vynechat a dát třeba buď pravou vanilku nebo vanilkové aroma a přidat trochu medu)
- 1 hrnek hladké mouky (může být obyčejná hladká, ale i celozrnná)
- 1 1/2 hrnku jemných ovesných vloček
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody
- 1/4 čajové lžičky soli
- 100 g hořké čokolády
Postup Medové sušenky
Postup přípravy receptu
-
Dala jsem si troubu rozehřát zhruba na 170°C.
V míse jsem si vyšlehala všechny tekuté věci - máslo, med, vejce a cukr.
Pak jsem vmíchala ingredience sypké.
Nakonec jsem přidala čokoládu.
Pomocí lžičky (takové té dětské - ani čajová, ani polévková) jsem na plechu vyloženém pečícím papírem dělala menší kopečky, které jsem trochu připlácla. Není třeba je dávat moc daleko od sebe, tyto sušenky se na rozdíl od jiných moc do stran neroztékají.
Pekla jsem je asi 8-10 minut nebo dokud okraje nezačaly hnědnout - to když jsem si uvědomila, že jsem se nepodívala, kdy jsem je do té trouby dala.