Kvasnicová pomazánka

Recepty, Pomazánky

Suroviny

250 g tučného tvarohu
2 lžíce másla
168 g kvasnic
menší cibule
4 lžíce syrovátky nebo mléka
3 nakládané okurky
3 lžičky plnotučné nebo 2 dijonské hořčice
70 g tvrdého tučného sýra (eidam)
sůl
čerstvě mletý barevný pepř
čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

  2. Máslo rozehřejte, vhoďte cibuli, nechte zesklovatět, přidejte rozdrobené kvasnice a zalijte syrovátkou nebo mlékem. Zahřívejte, míchejte, až cibule změkne a vytvoří se jemná narůžovělá pasta. Nechte zchladnout.

  3. Nastrouhejte sýr nahrubo. Okurky nakrájejte najemno. Lepší jsou okurky ve slanokyselém, než sladkokyselém nálevu.

  4. Do tvarohu vmíchejte kvasnice, okurky, hořčici a sýr. Osolte a opepřete. Nechte odležet 15 min. v pokojové teplotě nebo v lednici do druhého dne.

  5. Podávejte na kváskovém chlebu, sypané nasekanou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!