Kvasnicová pomazánka
Recepty, PomazánkySuroviny
- 250 g tučného tvarohu
- 2 lžíce másla
- 168 g kvasnic
- menší cibule
- 4 lžíce syrovátky nebo mléka
- 3 nakládané okurky
- 3 lžičky plnotučné nebo 2 dijonské hořčice
- 70 g tvrdého tučného sýra (eidam)
- sůl
- čerstvě mletý barevný pepř
- čerstvá pažitka
Postup Kvasnicová pomazánka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Máslo rozehřejte, vhoďte cibuli, nechte zesklovatět, přidejte rozdrobené kvasnice a zalijte syrovátkou nebo mlékem. Zahřívejte, míchejte, až cibule změkne a vytvoří se jemná narůžovělá pasta. Nechte zchladnout.
Nastrouhejte sýr nahrubo. Okurky nakrájejte najemno. Lepší jsou okurky ve slanokyselém, než sladkokyselém nálevu.
Do tvarohu vmíchejte kvasnice, okurky, hořčici a sýr. Osolte a opepřete. Nechte odležet 15 min. v pokojové teplotě nebo v lednici do druhého dne.
Podávejte na kváskovém chlebu, sypané nasekanou pažitkou.