Bramborové koule na cibulce

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

6 větších brambor
několik plátků šunky
3-4 vejce
6 lžic polohrubé mouky
4 lžíce dětské krupičky
hrst nasekaného kopru
hrst nasekané petrželky
stonek jarní cibulky
sůl
Dále:
kousek sádla
1 cibule

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme či oškrábeme, pokud máme nové brambory. Dáme je do vody, osolíme a vaříme do změknutí (ne moc měkké, aby se nerozpadly)

  2. Když jsou brambory vařené, tak je prolisujeme přes sítko nebo nastrouháme. Přidáme vejce, pokrájenou šunku na kostičky, posekané bylinky, na kolečka nakrájenou jarní cibulku, promícháme a podle hustoty pak přidáme mouku spolu s krupicí. Nakonec osolíme.

  3. Připravíme hrnec s osolenou vodou a dáme ji vařit. Když voda vaří, tak pomocí lžíce a rukou vytvarujeme koule (popřípadě si namočíme ruce, protože těsto lepí), vaříme, dokud nevyplavou na povrch, takže já je dělala tak 20-25 minut.

  4. Když jsou všechny koule uvařené, dáme je do mísy lehce vychladnout. Dále připravíme pánev se sádlem, na něm osmažíme na nudličky nakrájenou cibuli, k ní přidáme bramborové koule a ty ještě lehce opečeme. Když máme vše hotové, dáme bramborové koule do mísy a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!