Zamotané tvarohové koláčky Danča
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 400 g hladké mouky
- 50 g rozpuštěného másla
- 100 g cukru
- 25 g droždí
- 3/4 šálku teplého mléka
- 1 vejce
- Tvarohová náplň:
- 400 g tvarohu
- 1 vanilkový cukr
- 2-3 lžíce cukru
- 1 žloutek
- rozinky
- marmeláda
- Drobenka:
- 140 g polohrubé mouky
- 100 g másla
- 100 g cukru krupice
Postup Zamotané tvarohové koláčky Danča
Postup přípravy receptu
-
Do misky nasypeme mouku, ve které uděláme důlek a dáme do něj droždí. Posypeme lžičkou cukru a zalijeme teplým mlékem. Necháme na teplém místě asi 10 minut.
Když droždí začne růst, přidáme cukr, máslo, vejce a uhněteme těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. Mezitím připravíme tvarohovou náplň. Všechny suroviny společně smícháme / podle chuti je možno ještě přisladit.
Po vykynutí těsto rozválíme do obdélníku přibližně 50x30 cm, potřeme tvarohovou náplní. Smotáme jako závin a nakrájíme na plátky (14-16 kusů). Potom dáme marmeládu a drobenku.
Pečeme 20 minut při 180 stupních.