Teleci jatra s dusenou cibuli
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 600 g telecí játra (mohou být i vepřové)
- 2 velké cibule
- 50 g másla
- 4 lžíce olivového oleje
- trochu octu (neni podmínkou)
- petrželka
- sůl
- pepř
Postup Teleci jatra s dusenou cibuli
Postup přípravy receptu
-
Nakrajime si cibule na platky.
Na panvi nechame rozpustit maslo s olejem a pridame cibuli.
Az zesklovati, dame trochu octa (pokud pouzivame) nebo 2 lzice vody. Nechame podusit asi 15-20min pri malem ohni (popripade pridame jeste trochu vody).
Az budou cibule krasne mekoucke, pridame jatra nakrajene na vetsi kousky, zapneme ohen naplno a rychle orestujeme. Ne víc jal 5 min, byli by pak drolive a rozvarene.
Osolime, opeprime a pridame petrzelku. Podavame ihned na teplem taliri (talir muzem dat na 3 min do 60° trouby). Jatra se nesmi ohrivat, takze vzdy vsechno hezky spapat.