Telecí řízek na bílém víně
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 2 telecí řízky z kýty
- mletý pepř čtyř barev
- mořská sůl
- 1 tenčí plátek másla
- 2 dl bílého vína (použila jsem bílé Chardonnay)
- 1 lžička třtinového cukru
Postup Telecí řízek na bílém víně
Postup přípravy receptu
-
Řízky jemně osolíme, opepříme z obou stran. Na pánvi rozpálíme máslo, na něj dáme řízky (pozor, může prskat) a z každé strany podle tloušťky masa osmahneme cca 1 minutu.
Vyndáme z pánve, přilijeme víno, ztlumíme žár a necháme víno smísit s vypečenou šťávou z masa. Za neustálého míchání přisypeme cukr a vzniklou šťávou přelijeme maso na talíři.