Hrníčkové knedlíky z pohanky
Recepty, PřílohySuroviny
- 200 g pohanky
- 400 ml vody
- 2 vejce
- 3 starší rohlíky
- 40 g másla
- 40 g polohrubé mouky
- petrželka
- libeček
- jarní cibulka
- 1/2 ČL lžičky kypřícího prášku
- sůl
- kousek másla na opečení rohlíku
Postup Hrníčkové knedlíky z pohanky
Postup přípravy receptu
-
Pohanku zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Poté odstavíme ze sporáku, přidáme máslo a přikryté necháme 1/2 hodiny odstát.
Rohlíky nakrájíme na kostky a opečeme. Do zchladlé pohanky přidáme vejce, mouku, bylinky, cibulku a prášek. Nakonec vmícháme zchladlé rohlíky.
Připravíme hrnky a vložíme do nich mikrotenový sáček. Lžíci nabíráme těsto (bude se zdát sypké, ale krásně se spojí) a plníme do 3/4 hrnku. Lžíci těsto přitlačíme, aby tam nebyly mezery.
Vaříme v hrnci s vodou, sahající do poloviny hrníčku. Přikryté vaříme asi 25-30 minut. Po uvaření je necháme ještě v hrníčku asi 15-20 minut, pěkně se usadí.