Hrníčkové knedlíky z pohanky

Recepty, Přílohy

Suroviny

200 g pohanky
400 ml vody
2 vejce
3 starší rohlíky
40 g másla
40 g polohrubé mouky
petrželka
libeček
jarní cibulka
1/2 ČL lžičky kypřícího prášku
sůl
kousek másla na opečení rohlíku

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Poté odstavíme ze sporáku, přidáme máslo a přikryté necháme 1/2 hodiny odstát.

  2. Rohlíky nakrájíme na kostky a opečeme. Do zchladlé pohanky přidáme vejce, mouku, bylinky, cibulku a prášek. Nakonec vmícháme zchladlé rohlíky.

  3. Připravíme hrnky a vložíme do nich mikrotenový sáček. Lžíci nabíráme těsto (bude se zdát sypké, ale krásně se spojí) a plníme do 3/4 hrnku. Lžíci těsto přitlačíme, aby tam nebyly mezery.

  4. Vaříme v hrnci s vodou, sahající do poloviny hrníčku. Přikryté vaříme asi 25-30 minut. Po uvaření je necháme ještě v hrníčku asi 15-20 minut, pěkně se usadí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!