Babiččina roláda se šlehačkou a banánem
Recepty, Pro začátečníkyPostup Babiččina roláda se šlehačkou a banánem
Postup přípravy receptu
-
Troubu rozehřejeme na 180°C, plech vyložíme pečícím papírem.
Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Bílky vyšleháme do sněhu, při šlehání přidáme žloutky, kakao a cukr. Ještě krátce šleháme. Směs vlijeme na plech vyložený pečícím papírem, nožem rovnoměrně uhladíme. Dáme do rozpálené trouby. Pečeme 12-13 minut.
Po vychladnutí ušleháme šlehačku do tuha. Šlehačkou rovnoměrně potřeme vychladlé těsto. Oloupeme banány, odřízneme špičky, položíme za sebou na kraj rolády a rolujeme opatrně, abychom nevytlačili šlehačku mimo ní. Po zarolování pocukrujeme moučkovým cukrem.