Babiččina roláda se šlehačkou a banánem

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

5-6 vajec
4 lžíce cukru
2 lžíce kakaa
400 ml smetany ke šlehání
2 banány

Postup přípravy receptu

  1. Troubu rozehřejeme na 180°C, plech vyložíme pečícím papírem.

  2. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Bílky vyšleháme do sněhu, při šlehání přidáme žloutky, kakao a cukr. Ještě krátce šleháme. Směs vlijeme na plech vyložený pečícím papírem, nožem rovnoměrně uhladíme. Dáme do rozpálené trouby. Pečeme 12-13 minut.

  3. Po vychladnutí ušleháme šlehačku do tuha. Šlehačkou rovnoměrně potřeme vychladlé těsto. Oloupeme banány, odřízneme špičky, položíme za sebou na kraj rolády a rolujeme opatrně, abychom nevytlačili šlehačku mimo ní. Po zarolování pocukrujeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!