Babiččina bramborová paštika
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1 kg vařených brambor
- 300 g měkkého salámu (párků apod.)
- 100 g dobré uzené slaniny (špeku)
- 8 i více stroužků česneku (podle chuti)
- 1 větší drobně nakrájená cibule
- 7-8 vajec
- 250 g dětské krupičky
- 1 dl mléka
- sůl, pepř a majoránka
- 150-200 g sádla na vymazání pekáče
Postup Babiččina bramborová paštika
Postup přípravy receptu
-
Vařené brambory, ještě horké, rozmačkáme mačkadlem na br. kaši (mohou se i nastrouhat), přidáme krupičku, mléko a vejce, zapracujeme do brambor, přidáme ostatní suroviny a sůl i koření a pečlivě promícháme.
Rozprostřeme do silně vymazaného pekáčku a pečeme uprostřed trouby na 180-190 st. C dočervena, asi 30-40 minut. Jako příloha se hodí dušené kysané zelí nebo zeleninový salát, ale stačí i kyselá okurka.
Brambory jsem vařila oloupané, nakrájené podélně na půlky nebo na čtvrtiny. V tomto období jsou brambory chutnější vařené bez slupky.