Babiččina bramborová paštika

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg vařených brambor
300 g měkkého salámu (párků apod.)
100 g dobré uzené slaniny (špeku)
8 i více stroužků česneku (podle chuti)
1 větší drobně nakrájená cibule
7-8 vajec
250 g dětské krupičky
1 dl mléka
sůl, pepř a majoránka
150-200 g sádla na vymazání pekáče

Postup přípravy receptu

  1. Vařené brambory, ještě horké, rozmačkáme mačkadlem na br. kaši (mohou se i nastrouhat), přidáme krupičku, mléko a vejce, zapracujeme do brambor, přidáme ostatní suroviny a sůl i koření a pečlivě promícháme.

  2. Rozprostřeme do silně vymazaného pekáčku a pečeme uprostřed trouby na 180-190 st. C dočervena, asi 30-40 minut. Jako příloha se hodí dušené kysané zelí nebo zeleninový salát, ale stačí i kyselá okurka.

  3. Brambory jsem vařila oloupané, nakrájené podélně na půlky nebo na čtvrtiny. V tomto období jsou brambory chutnější vařené bez slupky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!