Treska na rajčatech a smetaně s bramboráčky
Recepty, RybySuroviny
- 200-300 g filetů z tresky
- několik rajčat
- 1 dcl smetany na vaření
- 1 lžička hladké mouky
- sůl
- pepř
- olivový olej
- granulovaný česnek
Postup Treska na rajčatech a smetaně s bramboráčky
Postup přípravy receptu
-
Polozmrazené filety potřeme olejem, osolíme a dáme na nepřilnavou pánev. Rajčata pokrájíme na plátky a poklademe na filety. Přiklopíme a dusíme cca 10-12 minut, během dušení jednou obrátíme.
Potom filety vyjmeme, přikryjeme talířem, aby udržely teplo. Do výpeku z ryb a rajčat přisypeme lžičku hladké mouky, malinko opražíme, zalijeme smetanou, posypeme česnekovým kořením, vložíme zpět filety a odstavíme. Podáváme s libovolnou přílohou, ale výborné jsou bramboráčky.