Medové perníčky maminčiny

Recepty, Cukroví

Suroviny

1,5 hrnku hladké mouky
1 hrnek pískového cukru
1/2 hrnku medu
2 vejce
1/4 kostky másla (62,5 g)
3/4 lžičky amonia (sody)
1 lžíce kakaa
koření do perníku (1/2 sáčku) nebo: 1/4 lžičky mleté skořice, 1 tlučený badyán, 2 tluč. hřebíčky, 2 tluč. kuličky nového koření, špetka tluč. fenyklu

Postup přípravy receptu

  1. Med a máslo rozpustíme, přidáme vejce, cukr a na mírném ohni vaříme, až se začnou tvořit bubliny.

  2. Na vále smícháme mouku s amoniem (sodou), kořením a kakaem.

  3. Přidáme medovou směs a vypracujeme těsto. Necháme nejméně 6 hodin odležet.

  4. Z těsta vyválíme plát asi 3-5 mm silný a tvořítkem vykrajujeme perníky. Pečeme pozvolna.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!