Vánoční medové kornoutky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
500 g hladké mouky
200 g mouč. cukru
300 g medu
2 PL mléka
4 žloutky
1 KL jedlé sody
5 g másla
Krém:
350 g másla
250 ml šlehačky
90 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
100g pražených lískových oříšků (pomletých)

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin uděláme těsto, vyvalíme na tenkou placku, vykrajujeme kolečka o průměru 5-6 cm. Upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C lehce dozlatova, dáváme do trouby jen 5-6 koleček, protože rychle tvrdnou a nejdou stočit. Hned po vytažení z trouby je stočíme v kornoutky.

  2. Po vychladnutí konce kornoutku namočíme do čokolády a obalíme v kokosu nebo v ořechách a plníme krémem.

  3. Na krém vše svaříme, necháme vychladnout a postupně vmícháme do vyšlehaného másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!