Pikantní medové kuřecí kousky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 ks kuřecích prsou
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- olej na smažení
- Na omáčku:
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1-2 lžíce ústřicové omáčky
- 1-2 lžičky Srirachy
- 2 stroužky česneku
- kousek zázvoru
- 3 lžíce medu
- 1 lžíce škrobu
- voda dle potřeby 200 + 50 ml
- chilli paprička dle chuti
- volitelné - sezam, koriandr, cibulka
Postup Pikantní medové kuřecí kousky
Postup přípravy receptu
-
Začneme omáčkou. Do kastrolku dáme 200 ml vody, přidáme omáčky, Srirachu, med, prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor (1 lžičku). Promícháme a přivedeme k varu, přidáme škrob rozmíchaný v 50 ml vody a vlijeme do omáčky. Snížíme teplotu a za stálého míchání chvilku povaříme do potřebného zhoustnutí.
Očištěná kuřecí prsa nakrájíme na kostky velikosti soust, dáme do zip sáčku spolu se škrobem, uzavřeme a protřepáním maso obalíme. Rozpálíme wok nebo hlubokou pánev, zakápneme olejem nejlépe kokosovým a kousky masa dobře opečeme ze všech stran.
Na zcela opečené maso nalijeme omáčku a promícháme. Podáváme s rýží a dle chuti posypeme semínky sezamu, lístky koriandru nebo nasekanou natí cibulky.