Křupavé máslové rohlíčky s česnekem
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 400 g polohrubé mouky
- 100 g kukuřičné nebo sojové mouky
- 1 lžička soli
- 100 ml rostlinného oleje
- 1 celé vejce
- 1 žloutek
- 200 ml vlahého mléka
- 1 sáček sušeného droždí nebo 1/2 kostky čerstvého
- špetka cukru na droždí
- asi 120 g rozpuštěného másla
- 1 hlavička česneku
- 1 vejce na potření
Postup Křupavé máslové rohlíčky s česnekem
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme do mísy a promícháme se solí. Zvlášť v hrníčku nebo misce rozdrobíme droždí (nebo použijeme sušené), přidáme špetku cukru a zalijeme trochou vlahého mléka, necháme vzejít. Hotový kvásek vlijeme do mouky, přidáme zbylé mléko s rozšlehanými vejci a olej. Dobře propracujeme těsto a necháme vykynout. Pak těsto rozdělíme na 4 díly, každý vyválíme do kulata, potřeme rozpuštěným máslem promíchaným s vylisovaným česnekem. Rozkrojíme na 8 dílků a stočíme.
Poklademe na plech a necháme ještě chvíli kynout. Pak potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do předem vyhřáté trouby, pečeme na 180 st. dozlatova.