Asijské křupavé kuřecí řízky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa
- 50 g směsi na tempuru
- sůl
- 2 stroužky česneku prolisovaného
- 60 ml hodně studené vody
- olej na smažení
- Na omáčku:
- 1 lžíce oleje
- 1 stroužek česneku nasekaného
- 2 lžičky omáčky Hoisin
- 1-2 lžičky omáčky Sriracha
- 2 lžičky medu
- 1-2 lžičky granulovaného vývaru
- 2 lžičky sladké sójové omáčky
- špetku soli (dle chuti přidat)
- 2 rovné lžičky kukuřičného škrobu
- 200 ml vody
Postup Asijské křupavé kuřecí řízky
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa rozkrojíme každé vodorovně na 2 pláty, lehce jen klouby ruky naklepeme, osolíme z obou stran a potřeme prolisovaným česnekem. Necháme stranou.
Smícháme všechny omáčky a sůl. Do menšího rozehřátého rendlíku dáme olej a přidáme česnek. Když se rozvoní, přidáme med, vývar a všechny omáčky, promícháme a přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu. V hrnečku rozmícháme ve vodě škrob a vlijeme do omáčky, povaříme do potřebné hustoty (případně zředíme dle potřeby) a odstavíme.
V misce rozmícháme směs na tempuru (vyplatí se koupit, z domácí směsi to nikdy není ono) s hodně studenou vodou do hustého těstíčka. V hluboké pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje na smažení, řízky by měly plavat. Namáčíme připravené maso do těstíčka a pokryté z obou stran ihned vkládáme smažit. Těstíčko se krásně nafoukne a když se zpevní, otočíme a dosmažíme dozlatova i druhou stranu.
Vyndáme na papírové utěrky odsát přebytečný tuk. Podáváme nakrájené na proužky přelité omáčkou (Čína) nebo s omáčkou a rýží zvlášť v mističkách (Vietnam).