Asijské křupavé kuřecí řízky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
50 g směsi na tempuru
sůl
2 stroužky česneku prolisovaného
60 ml hodně studené vody
olej na smažení
Na omáčku:
1 lžíce oleje
1 stroužek česneku nasekaného
2 lžičky omáčky Hoisin
1-2 lžičky omáčky Sriracha
2 lžičky medu
1-2 lžičky granulovaného vývaru
2 lžičky sladké sójové omáčky
špetku soli (dle chuti přidat)
2 rovné lžičky kukuřičného škrobu
200 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa rozkrojíme každé vodorovně na 2 pláty, lehce jen klouby ruky naklepeme, osolíme z obou stran a potřeme prolisovaným česnekem. Necháme stranou.

  2. Smícháme všechny omáčky a sůl. Do menšího rozehřátého rendlíku dáme olej a přidáme česnek. Když se rozvoní, přidáme med, vývar a všechny omáčky, promícháme a přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu. V hrnečku rozmícháme ve vodě škrob a vlijeme do omáčky, povaříme do potřebné hustoty (případně zředíme dle potřeby) a odstavíme.

  3. V misce rozmícháme směs na tempuru (vyplatí se koupit, z domácí směsi to nikdy není ono) s hodně studenou vodou do hustého těstíčka. V hluboké pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje na smažení, řízky by měly plavat. Namáčíme připravené maso do těstíčka a pokryté z obou stran ihned vkládáme smažit. Těstíčko se krásně nafoukne a když se zpevní, otočíme a dosmažíme dozlatova i druhou stranu.

  4. Vyndáme na papírové utěrky odsát přebytečný tuk. Podáváme nakrájené na proužky přelité omáčkou (Čína) nebo s omáčkou a rýží zvlášť v mističkách (Vietnam).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!