Rychlé asijské hovězí ramen nudle

Recepty, Mleté maso

Suroviny

2 kostky instantních nudlí (asi 120 gramů)
1 lžička rostlinného oleje
2 lžičky sezamového oleje
2 stroužky česneku, třeného
1/2 cibule, najemno
200 g hovězího mletého masa
Na omáčku:
1 lžíce tmavé sójové omáčky
1,5 lžíce ústřicové omáčky
1 lžíce Mirinu (lze nahradit rýžovým vínem, nebo 1 lžíce bílého vina smíchaného s 1 lžící cukru)
Na ozdobu:
na kolečka pokrájená jarní cibulka
bílé sezamové semínko

Postup přípravy receptu

  1. Připravte si do menší misky omáčku.

  2. Na pánvi rozehřejte olej, přisypte cibuli a česnek, vařte do zlatova, pozor nespalte to!

  3. Mezitím si zvlášť zalijte instantní nudle horkou vodou, aby změkly, ale ne moc.

  4. Přidejte mleté maso (za stálého míchání), dokud se neprovaří, poté přilijte připravenou omáčku a nechte karamelizovat.

  5. Přidejte změklé scezené nudle a vše řádně promíchejte. Podávejte ještě horké, posypané jarní cibulkou a sezamovým semínkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!