Maso dvou barev - čínská kuchyně
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 300 g vepřových jater
- 1 KL máčeného škrobu
- *
- 300 g vepřové kýty
- 1/2 KL soli
- 1 KL máčeného škrobu
- 1 vejce
- *
- 200 g bílého zelí
- 1 stroužek česneku
- *
- Zálivka:
- 1 PL žlutého vína
- 1 KL sójové omáčky
- 1 KL Wei-su
- *
- sádlo, olej
- 50 g máčených černých hub
- 1 KL chilli papriček hrubě mletých
- 1/2 KL jamajského pepře, hrubě mletého
- 1 naběračka vývaru
Postup Maso dvou barev - čínská kuchyně
Postup přípravy receptu
-
Játra nakrájíme na tenké plátky, smísíme se škrobem a necháme chvilku odležet. Zelí nakrájíme na nudličky a spaříme, česnek nakrájíme na plátky. Máčené Jidášovo ucho pokrájíme nahrubo.
Připravíme zálivku z vína, sójovky a glutasolu. Maso nakrájíme po vláknech na tenké plátky a smísíme s vejcem, solí, máčeným škrobem a krátce, jen co maso zbělá, blanšírujeme na pánvi v tuku.
Maso vybereme a na pánvi rozpálíme tuk. Přidáme játra, zelí, česnek a dobře zamícháme. Přihodíme blanšírované maso, houby, zalijeme zálivkou, snížíme teplotu a dusíme 3 minuty.
Pak jídlo dáme na nahřátou mísu a na stejné pánvi rozpálíme 1 PL oleje, přidáme chilli a nové koření;prudce opražíme, přidáme trošku vývaru (vody) a směsí přelijeme hotový pokrm na míse.