Datlový nepečený koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- - 1 šálek ovesné mouky (rozmixované ovesné vločky)
- - 1 šálek datlí
- Náplň zelená“:
- - 1/2 avokáda
- - 1/2 banánu
- (- 3-4 lžíce datlového sirupu podle chuti, recept na stránkách)
- - 1 lžíce kokosového oleje
- Náplň z karobu:
- - 1/2 avokáda
- - 1/2 banánu
- (- 3-4 lžíce datlového sirupu (podle chuti):
- 20 datlí
- 1 šálek vody
- - 1 lžíce kokosového oleje
- - 2 lžíce karobu (nebo kakaa)
- - 1 lžička skořice
- - 3 lžíce nasekaných kakaových bobů
- - 10 datlí (nakrájených na malé kousky)
- - 1 banán
Postup Datlový nepečený koláč
Postup přípravy receptu
-
Nejprve se vrhneme na korpus. Vše rozmixujeme a rukou vytvoříme tuhou hmotu, kterou plníme formu (děláme i okraje). Dáme do lednice rozležet a ztuhnout.
Vytvoříme prvně zelenou náplň z avokáda rozmixováním všech ingrediencí.
Druhá náplň je opět jednoduchá. Vše rozmixujeme kromě kakaových bobů a datlí, které přidáme nakonec a promícháme.
Vytáhneme těsto a vlijeme zelenou náplň. Na tu poklademe plátky banánu a zalijeme čokoládovou náplní.
Dáme do lednice přes noc a druhý den vychutnáváme. A vážně máte co vychutnávat..:-)