Datlový nepečený koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
- 1 šálek ovesné mouky (rozmixované ovesné vločky)
- 1 šálek datlí
Náplň zelená“:
- 1/2 avokáda
- 1/2 banánu
(- 3-4 lžíce datlového sirupu podle chuti, recept na stránkách)
- 1 lžíce kokosového oleje
Náplň z karobu:
- 1/2 avokáda
- 1/2 banánu
(- 3-4 lžíce datlového sirupu (podle chuti):
20 datlí
1 šálek vody
- 1 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce karobu (nebo kakaa)
- 1 lžička skořice
- 3 lžíce nasekaných kakaových bobů
- 10 datlí (nakrájených na malé kousky)
- 1 banán

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve se vrhneme na korpus. Vše rozmixujeme a rukou vytvoříme tuhou hmotu, kterou plníme formu (děláme i okraje). Dáme do lednice rozležet a ztuhnout.

  2. Vytvoříme prvně zelenou náplň z avokáda rozmixováním všech ingrediencí.

  3. Druhá náplň je opět jednoduchá. Vše rozmixujeme kromě kakaových bobů a datlí, které přidáme nakonec a promícháme.

  4. Vytáhneme těsto a vlijeme zelenou náplň. Na tu poklademe plátky banánu a zalijeme čokoládovou náplní.

  5. Dáme do lednice přes noc a druhý den vychutnáváme. A vážně máte co vychutnávat..:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!