Dýňovo - datlový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 pomeranč (dužina i kůra)
- 150 g datlí sušených
- 250 g dýňového pyré
- 175 g másla (případně Hery)
- 250 g pohankové nebo špaldové mouky
- 3 celá vejce
- 150 ml mléka
- 50 g třtinového cukru
- 1 prášek do pečiva
- 1 KL vanilkového cukru
- 1 KL dýňového koření
Postup Dýňovo - datlový koláč
Postup přípravy receptu
-
Dýni Hokaido rozpůlíme, vydlabeme semeník a dáme péct při teplotě 170°C cca 40 minut. Upečenou dýni rozmixujeme, odměříme potřebné množství a zbytek zamrazíme na příště, případně uděláme polévku.
Datle pokrájíme. Pomeranč umyjeme a kůru nastrouháme, dužinu rozmixujeme. Kůru a datle smícháme s dužinou a necháme 15 minut namáčet.
Tuk utřeme s cukry a po jednom přidáme vejce a vyšleháme. Mouku smícháme s kořením, práškem do pečiva a přidáme k utřenému tuku. Vmícháme dýňové pyré, datle s pomerančovou dužinou a mléko. Promícháme.
Dortovou formu a nebo zapékací mísu vyložíme pečícím papírem a těsto vylijeme do formy. Pečeme 40 minut na 180°C.