Těstoviny s dýňovou omáčkou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

500 g těstovin
500 g dýně s oranžovou dužinou
150 ml jogurtu
4 stroužky česneku
1 lžička provensálskeho koření
pepř
sůl
100 g baby špenátu (nebo polníčku)

Postup přípravy receptu

  1. Cestoviny uvaríme al dente a scedíme (nepreplachujeme).

  2. Dyňu nakrájame na kocky, podlejeme vodou a podusíme 10 minút. Potom dyňu spolu s 3 lyžicami vody, na ktorej sa dusila (pokiaľ sme dali vody viac), jogurtom, cesnakom, korením a soľou rozmixujeme dohladka.

  3. Omáčku premiešame s horúcimi scedenými cestovinami. Omáčky nemá byť veľa, má cestoviny iba obaliť. Ak treba, dosolíme.

  4. Nakoniec primiešame baby špenát alebo polníček. Ihneď podávame.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!