Fazolkový salát s cuketou
Recepty, SalátySuroviny
- 400 g fazolových lusků
- 2 malé cukety (průměr do 3 cm)
- 2 cibule (efektní je červená)
- 1 PL hrubozrnné francouzské hořčice
- 1 PL obyčejné plnotučné hořčice
- 3 PL olivového oleje
- špetka pepře
- trochu soli
- podle chuti citron
- špetka moučkového cukru
- asi 1 PL vlažné vody
Postup Fazolkový salát s cuketou
Postup přípravy receptu
-
Lusky očistíme, umyjeme, pokrájame, vhodíme do vriacej vody a uvaríme na skus.
Cuketu čiastočne ošúpeme, pokrájame na menšie kúsky, varíme vo vode asi 1 minútu.
Lusky aj cuketu schladíme, pridáme pokrájanú cibuľu.
Zalejeme marinádou, ktorú pripravíme:Do horčice po kvapkách pridávame a miešame olej, korenie, citrón, soľ, vlažnú vodu a štipku cukru.
Šalát premiešame a necháme odstáť.