Fazolkový salát s lososem
Recepty, RybySuroviny
- 1 kg filet z lososa
- extra panenský olivový olej
- 1 svazek mrkve
- 4 stroužky česneku
- 1 pálivá paprička
- 200 g mrazeného hrášku
- 1 svazek lahůdkové cibulky
- 300 g mrazených fazolových lusků
- 1 lžíce másla
- 1 citron (šťáva)
- sůl a pepř dle chuti
Postup Fazolkový salát s lososem
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a omyjeme. V pánvi s rozehřátým olejem orestujeme mrkev nakrájenou na hranolky. Postupně přidáváme česnek na plátky, pálivou papričku zbavenou semínek nasekanou nadrobno, sůl a pepř.
Ke směsi přidáme rozmrazené fazolové lusky a můžeme opět dochutit solí a pepřem. Po chvíli přisypeme rozmrazený hrášek a bílé části lahůdkových cibulek, nakrájených na proužky. Krátce opečeme tak, aby zelenina zůstala křupavá.
V druhé pánvi s rozehřátým olejem restujeme lososa nakrájeného na menší kousky. Ochutíme solí a pepřem. Těsně před dokončením přidáme máslo a pokapeme šťávou z 1 citronu.
Na talíř naservírujeme restovanou zeleninu, navrch položíme kousky lososa.