Fazolkový salát s lososem

Recepty, Ryby

Suroviny

1 kg filet z lososa
extra panenský olivový olej
1 svazek mrkve
4 stroužky česneku
1 pálivá paprička
200 g mrazeného hrášku
1 svazek lahůdkové cibulky
300 g mrazených fazolových lusků
1 lžíce másla
1 citron (šťáva)
sůl a pepř dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a omyjeme. V pánvi s rozehřátým olejem orestujeme mrkev nakrájenou na hranolky. Postupně přidáváme česnek na plátky, pálivou papričku zbavenou semínek nasekanou nadrobno, sůl a pepř.

  2. Ke směsi přidáme rozmrazené fazolové lusky a můžeme opět dochutit solí a pepřem. Po chvíli přisypeme rozmrazený hrášek a bílé části lahůdkových cibulek, nakrájených na proužky. Krátce opečeme tak, aby zelenina zůstala křupavá.

  3. V druhé pánvi s rozehřátým olejem restujeme lososa nakrájeného na menší kousky. Ochutíme solí a pepřem. Těsně před dokončením přidáme máslo a pokapeme šťávou z 1 citronu.

  4. Na talíř naservírujeme restovanou zeleninu, navrch položíme kousky lososa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!