Brádeláky

Recepty, Přílohy

Suroviny

1 vejce
1 zarovnaná lžička soli
3/8 litru mléka
4 rohlíky
500 g hrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. Hrubou mouku smícháme s mlékem, vejcem a solí. Dřív můj tatínek těsto na knedlíky zadělával ručně vařečkou, dokud těsto nebylo hladké a nezačaly se na něm dělat bubliny.

  2. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a vmícháme do do připraveného těsta. Těsto necháme na chvilku odpočinout a mezitím si uvaříme vodu do velkého hrnce. Když nám začne voda vřít, vytvarujeme si z poloviny těsta knedlík a opatrně vložíme do vroucí vody. Totéž uděláme i s druhou polovinou těsta.

  3. Knedlíky vaříme 36 minut, 18 minut z každé strany (nezapomeňte je otočit). Než je začneme krájet lehce je propícháme vidličkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy