Debrecínský guláš dobrý
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřového plecka bez kosti
- 2 cibule
- 2 lžíce oleje
- 1 nožička párku
- 1 malý rajčatový protlak
- 2 větší papriky
- 100 ml smetany
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 stroužky česneku
- mletá paprika
- drcený kmín
- sůl
Postup Debrecínský guláš dobrý
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a přidáme maso pokrájené na kostky.
Kostky osmahneme, okořeníme, přidáme protlak a podlijeme vodou.
Vmícháme na nudličky pokrájené papriky a dusíme, až je vše měkké.
Zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku, přidáme kolečka párku a společně povaříme. Doporučená příloha: těstoviny a kompot nebo ovocný salát.