Debrecínský guláš dobrý

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřového plecka bez kosti
2 cibule
2 lžíce oleje
1 nožička párku
1 malý rajčatový protlak
2 větší papriky
100 ml smetany
1 lžíce hladké mouky
2 stroužky česneku
mletá paprika
drcený kmín
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a přidáme maso pokrájené na kostky.

  2. Kostky osmahneme, okořeníme, přidáme protlak a podlijeme vodou.

  3. Vmícháme na nudličky pokrájené papriky a dusíme, až je vše měkké.

  4. Zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku, přidáme kolečka párku a společně povaříme. Doporučená příloha: těstoviny a kompot nebo ovocný salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!