Králík s cibulovou omáčkou v pomalém hrnci

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

4 přední králičí běhy
2 menší králičí hřbety
600 g cibule
150 g mrkve
150 g celeru
1 plátek másla o síle 2 cm
1 lžička oleje
šťáva z 1 citronu
nastrouhaná citronová kůra z 1/2 citronu
sůl
mletý pepř
250 ml vody
50-100 ml sladké smetany na naředění omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Králičí maso opláchneme, osušíme, vetřeme sůl, lehce opepříme a prudce ze všech stran opečeme v pánvi s rozehřátým máslem a olejem.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a celer nakrájíme na kostky, přidáme nastrouhanou kůru a všechno promícháme.

  3. Na dno kameninové nádoby pomalého hrnce dáme polovinu zeleniny, poklademe osmaženými kousky králíka a zasypeme zbytkem zeleniny.

  4. Výpek v pánvi vypláchneme vodou, přidáme citronovou šťávu a nalijeme ke králíkovi.

  5. Hrnec přiklopíme poklicí, nastavíme na II.stupeň a necháme pracovat 3 1/2 hodiny.

  6. Poté z hrnce vytáhneme měkké maso a uchováme v teple.

  7. Zeleninu v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem, nemusíme úplně dohladka, naředíme smetanou, podle potřeby dosolíme a necháme na II.stupni cca 10 minut prohřát.

  8. Na přílohu se hodí různé noky, těstoviny, nebo knedlík(houskový,kynutý).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!