Králík s cibulovou omáčkou v pomalém hrnci
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 4 přední králičí běhy
- 2 menší králičí hřbety
- 600 g cibule
- 150 g mrkve
- 150 g celeru
- 1 plátek másla o síle 2 cm
- 1 lžička oleje
- šťáva z 1 citronu
- nastrouhaná citronová kůra z 1/2 citronu
- sůl
- mletý pepř
- 250 ml vody
- 50-100 ml sladké smetany na naředění omáčky
Postup Králík s cibulovou omáčkou v pomalém hrnci
Postup přípravy receptu
-
Králičí maso opláchneme, osušíme, vetřeme sůl, lehce opepříme a prudce ze všech stran opečeme v pánvi s rozehřátým máslem a olejem.
Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a celer nakrájíme na kostky, přidáme nastrouhanou kůru a všechno promícháme.
Na dno kameninové nádoby pomalého hrnce dáme polovinu zeleniny, poklademe osmaženými kousky králíka a zasypeme zbytkem zeleniny.
Výpek v pánvi vypláchneme vodou, přidáme citronovou šťávu a nalijeme ke králíkovi.
Hrnec přiklopíme poklicí, nastavíme na II.stupeň a necháme pracovat 3 1/2 hodiny.
Poté z hrnce vytáhneme měkké maso a uchováme v teple.
Zeleninu v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem, nemusíme úplně dohladka, naředíme smetanou, podle potřeby dosolíme a necháme na II.stupni cca 10 minut prohřát.
Na přílohu se hodí různé noky, těstoviny, nebo knedlík(houskový,kynutý).