Sekaná z králíka a bůčku (Dělená strava podle LK - Zvířata)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

0,75 kg králičího masa
0,75 kg vepřového bůčku
3 vejce
1 zakysaná smetana (200 g)
2 stroužky česneku
1 cibule
2 PL hořčice
lžíce koření Mleté maso
lžíce majoránky
asi 1 dl vody
pepř
sůl
slunečnicový olej na vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Maso a česnek pomeleme. Cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme ji spolu se všemi ostatními surovinami do mísy hnětače, pouze pepř a sůl dáváme postupně podle chuti. Sůl se pečením zvýrazní, je třeba solit opatrně. Hnětač zapneme na stupeň 2 (nebo jak jsme zvyklí) a necháme pracovat 10-20 minut. Troubu vyhřejeme na 200°C.

  2. Když je směs vymíchaná podle našich představ, vyklopíme ji do pekáčku, vymáznutého slunečnicovým olejem a vytvarujeme šišku sekané. Vložíme do trouby bez poklice. Po půl hodině začneme sekanou polévat vypečenou šťávou. Nebo poléváme vývarem, pokud ho máme. Opakujeme ve čtvrhodinových intervalech. Po hodině troubu zmírníme na 180°C a ještě cca 20 minut dopečeme přikryté poklicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!