Sekaná jako hambáč
Recepty, Mleté masoSuroviny
- silnější plátky sekané
- plátky oblíbeného sýra
- housky
- zelenina syrová (hlavně rajčata, cibuli, listy salátu apod.)
- zelenina nakládaná (hlavně sladkokyselé okurky, zelný salát - měla jsem křenový)
- Na pomazání housky:
- hořčice nebo kečup či tatarka nebo jejich směs
Postup Sekaná jako hambáč
Postup přípravy receptu
-
Množství surovin se řídí počtem strávníků. Nachystáme všechny suroviny, hlavně pokrájíme rajčata, okurky, cibuli a případně ostatní suroviny na plátky, připravíme si všechny potřebné věci k ruce.
Opečeme silnější plátek sekané. Stejně opečeme i řezné plochy housky, které pomažeme zvolenou ingrediencí nebo i jejich směsí a vrstvíme jako hamburger nebo se sýrem upravíme jako cheeseburger. Plnit můžeme i obyčejné housky nebo kaiserky.
Zásadou je dát na pomazanou housku nejdřív maso (tedy sekanou, kterou případně podložíme listem salátu, aby moc nenasákla spodní část housky a nerozjela se). Dál vrstvíme podle chuti a obsahu ledničky, nechte pracovat fantazii.