Sekaná jako hambáč

Recepty, Mleté maso

Suroviny

silnější plátky sekané
plátky oblíbeného sýra
housky
zelenina syrová (hlavně rajčata, cibuli, listy salátu apod.)
zelenina nakládaná (hlavně sladkokyselé okurky, zelný salát - měla jsem křenový)
Na pomazání housky:
hořčice nebo kečup či tatarka nebo jejich směs

Postup přípravy receptu

  1. Množství surovin se řídí počtem strávníků. Nachystáme všechny suroviny, hlavně pokrájíme rajčata, okurky, cibuli a případně ostatní suroviny na plátky, připravíme si všechny potřebné věci k ruce.

  2. Opečeme silnější plátek sekané. Stejně opečeme i řezné plochy housky, které pomažeme zvolenou ingrediencí nebo i jejich směsí a vrstvíme jako hamburger nebo se sýrem upravíme jako cheeseburger. Plnit můžeme i obyčejné housky nebo kaiserky.

  3. Zásadou je dát na pomazanou housku nejdřív maso (tedy sekanou, kterou případně podložíme listem salátu, aby moc nenasákla spodní část housky a nerozjela se). Dál vrstvíme podle chuti a obsahu ledničky, nechte pracovat fantazii.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!