Sekaná podle tatínka

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 kg mletého masa-hovězí + vepřové
(lze péct i jen z vepřového)
3 lžíce hladké mouky
2 vajíčka
1-2 lžičky sladké papriky
špetka pepře
špetka mletého nového koření
1 lžička pískového cukru
2 stroužky česneku
1/4 l vody nebo hov. vývaru
2 lžičky soli

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve promícháme maso se studenou vodou (nebo s hovězím vývarem) a necháme odstát. Pak vmícháme mouku, vejce, koření, cukr a sůl. V zimě necháme uležet (v lednici i 2 dni, v létě 1 den, nejlépe v kameninové nádobě. Pak ruce namáčíme ve studené vodě a utvoříme 2 šišky.

  2. Šišky sekané klademe na pekáč vymazaný sádlem a vysypaný strouh. houskou. Povrch sekané můžeme trochu posypat kmínem. Pečeme dozlatova při teplotě 180 st. C, přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou (příp. vývarem).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!