Plněná vepřová slezina
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 4 vepřové sleziny
- cibule
- kmín
- pepř mletý
- 4 vajíčka
- majoránka
- 2 sáčky rýže
- 2 rohlíky
- 4 stroužky česneku
Postup Plněná vepřová slezina
Postup přípravy receptu
-
Vepřové sleziny očistíme a zbavíme tuku, odřízneme 5 cm špičky, které umeleme na jemno s česnekem.
Uvařenou rýži smícháme s vajíčky, kořením, přidáme osmahlou cibulku, na kostičky nakrájené a zaschlé rohlíky a umleté špičky slezin. Touto nádivkou plníme sleziny, nejlépe se to plní na mašince na mletí s nástavcem - hubičkou.
Zavážeme konce a dáme do pekáčku. Pečeme na 180°C, otáčíme a podléváme vodou.
Upečené necháme vychladnout a podélně krájíme. Hodí se na studenou mísu se zeleninou nebo jako teplé k bramborové kaši s okurkou.