Kuřecí rolka plněná pažitkovou omeletou s bramborami z parního hrnce
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 200-220 g kuřecích prsou
- sůl
- 1 vejce
- čerstvá pažitka
- nepatrně oleje na pánvičku
- 300-400 g oloupaných brambor na přílohu
Postup Kuřecí rolka plněná pažitkovou omeletou s bramborami z parního hrnce
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme omeletu. Malou pánvičku s nepřilnavým povrchem nepatrně potřeme olejem, případně uděláme úplně bez tuku. Vejce rozšleháme, osolíme a přidáme nakrájenou čerstvou pažitku. Vlijeme na horkou pánvičku, po opečení otočíme na druhou stranu a po chvíli vyjmeme.
Kuřecí prsíčka rozkrojíme na plát, opatrně rozklepeme, osolíme. Měla jsem jedno větší. Položíme omeletu, svineme do roládky a lehce osolíme i na povrchu. Kdo chce, může použít i nějaké oblíbené koření, třeba jen pepř apod. Roládku zabalíme do fólie a vložíme do parního hrnce, případně na jiný pařáček. Vaříme zhruba 15-20 minut.
Následně přidáme oloupané, nakrájené a lehce osolené brambory a vaříme dalších cca 15 minut. Po uvaření dáme rolku na talíř, odstaníme fólii a nakrájíme na šikmé řezy.