Kuřecí rolka plněná pažitkovou omeletou s bramborami z parního hrnce

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

200-220 g kuřecích prsou
sůl
1 vejce
čerstvá pažitka
nepatrně oleje na pánvičku
300-400 g oloupaných brambor na přílohu

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme omeletu. Malou pánvičku s nepřilnavým povrchem nepatrně potřeme olejem, případně uděláme úplně bez tuku. Vejce rozšleháme, osolíme a přidáme nakrájenou čerstvou pažitku. Vlijeme na horkou pánvičku, po opečení otočíme na druhou stranu a po chvíli vyjmeme.

  2. Kuřecí prsíčka rozkrojíme na plát, opatrně rozklepeme, osolíme. Měla jsem jedno větší. Položíme omeletu, svineme do roládky a lehce osolíme i na povrchu. Kdo chce, může použít i nějaké oblíbené koření, třeba jen pepř apod. Roládku zabalíme do fólie a vložíme do parního hrnce, případně na jiný pařáček. Vaříme zhruba 15-20 minut.

  3. Následně přidáme oloupané, nakrájené a lehce osolené brambory a vaříme dalších cca 15 minut. Po uvaření dáme rolku na talíř, odstaníme fólii a nakrájíme na šikmé řezy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!