Halloweenský koláč z dýně

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g dýně hokaido nebo máslová
300 g hladké mouky
300 g melasy nebo třtinového cukru
175 g rozinek
200 g másla
4 vejce
1 pomeranč (1 lžíce pomerančové šťávy + kůra z 1 pomeranče)
0,5 lžičky soli
3 lžičky směsi koření:
skořice
koriandr
muškátový oříšek
hřebíček
nové koření
zázvor

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku, melasu (nebo třtinového cukru), směs koření, jedlou sodu, rozinky a sůl.

  2. V menší misce vyšleháme povolené máslo s vajíčkama, pak přidáme jemně nastrouhanou dýni a nastrouhanou pomerančovou kůru a šťávu.

  3. Promícháme s moučnou směsí a dáme do máslem vymazané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 30 minut.

  4. Podáváme vychlazený s bílým jogurtem, který ochutíme moučkovým cukrem a pomerančovou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!