Halloweenský koláč z dýně
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g dýně hokaido nebo máslová
- 300 g hladké mouky
- 300 g melasy nebo třtinového cukru
- 175 g rozinek
- 200 g másla
- 4 vejce
- 1 pomeranč (1 lžíce pomerančové šťávy + kůra z 1 pomeranče)
- 0,5 lžičky soli
- 3 lžičky směsi koření:
- skořice
- koriandr
- muškátový oříšek
- hřebíček
- nové koření
- zázvor
Postup Halloweenský koláč z dýně
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme mouku, melasu (nebo třtinového cukru), směs koření, jedlou sodu, rozinky a sůl.
V menší misce vyšleháme povolené máslo s vajíčkama, pak přidáme jemně nastrouhanou dýni a nastrouhanou pomerančovou kůru a šťávu.
Promícháme s moučnou směsí a dáme do máslem vymazané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 30 minut.
Podáváme vychlazený s bílým jogurtem, který ochutíme moučkovým cukrem a pomerančovou šťávou.