Dort tvarohový se sýrem ricotta
Recepty, DortySuroviny
- máslové sušenky 200 g (dle velikosti formy)
- máslo asi 1 velká lžíce
- smetana ke šlehání 250 ml
- želatina 4 plátky
- ricotta (sýr) 1 x kelímek (cca 250 až 300 g)
- cukr moučka 3 lžíce
- marmeláda (nejlépe malinová a kvalitní)
Postup Dort tvarohový se sýrem ricotta
Postup přípravy receptu
-
Rozdrtíme nejlépe ručně 200 gramů máslových sušenek na písek, přidáme rozpuštěné máslo. Vše ručně dobře promícháme.
Směs sušenek a másla dáme na dno formy na dort (můžeme použít i jiné formy) a přidusáme. Pečeme v troubě 7 minut na 180 stupňů.
Ušleháme si smetanu, přimícháme ricottu a cukr. Mezitím si rozpustíme v malém množství vody předem namočené plátky želatiny(dle návodu), přidáme do směsi. Takto hotovou hmotu nalijeme do formy s vychladnutým těstem. Ihned dáme do lednice nejméně na 2 hodiny. Po ztuhnutí dortu namažeme na povrch kvalitní malinovou marmeládu. Nejlépe těsně před servírováním. Pokud není marmeláda dostatečně hustá, může se stát, že se vpije do dortu. Dort je možné konzumovat až 3 dny. Výborný, jednoduchý a lehký dort. Dobrou chuť.