Kachní prsa s portskou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kachní prsa
50 ml portského vína
1 KL (káv. lžička) medu
koření meat masala
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ostrým nožem nakrájíme kůži na prsou na malé kostičky tak, abychom prořízli kůži se sádlem ale neřízli do masa - vytekla by nám šťáva. Do zářezů vetřeme koření a sůl. Okořeníme i maso na druhé straně.

  2. Rozpálíme suchou pánev a dáme na ní prsa kůží dolů. Zprudka opečeme aby byla křupavá kůžička.

  3. Pak obrátíme, ubereme plamen, přilijeme portské a pozvolna dopečeme cca 5 minut. Střed masa má být růžový. Prsa vyndáme, do omáčky přidáme med, promícháme a hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!