Kachní prsíčka na víně

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kachní prsíčka
1 lžíce majoránky
2 stroužky česneku
pepř
sůl
1,5-2 dl bílého vína

Postup přípravy receptu

  1. Kačacie prsia šikmo 3x nadrežeme asi na 1 cm hlboko. Do zárezov votrieme prelisovaný cesnak, celé prsia posypeme majoránkou a soľou, dobre ich votrieme do mäsa. Necháme 30 min odstáť.

  2. Potom prsia vložíme do pekáčika, podlejeme vínom a zakryté na 170°C pečieme. V polovici pečenia prsia otočíme a opäť zakryté pečieme.

  3. Mäkké mäso otočíme späť, zakryjeme, rúru vypneme a necháme mäso ešte cca 10 min postáť. Až potom vyberieme a krájame na porcie. Podávame so zemiakmi a zeleninou, príp. šalátom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!