Smažené patronky z bramborové kaše

Recepty, Přílohy

Suroviny

1 balení instantní bramborové kaše (cca 100 g)
asi 200 ml mléka
asi 200 ml horké vody
1 vejce
1 lžíce sušené bazalky
2 lžičky sušeného česneku
sůl
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Bramborovou směs promícháme se všemi surovinami tak, aby vzniklo husté těsto. V případě potřeby těsto ještě doředíme mlékem nebo vodou. Z těsta mírně navlhčenýma rukama vyvarujeme válečky -patronky (asi 1,5 x 3 cm) a ihned vkládáme do středně rozpáleného oleje.

  2. Smažíme tak, aby patronky byly alespoň do poloviny ponořené v oleji. Podáváme ke smetanovým polévkám, ale i všude tam, kde se hodí jako příloha klasické krokety.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!