Kuřecí řízky s křenem, smažené nebo pečené
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 300 g kuřecích řízků
- sůl a pepř
- plátky anglické slaniny nebo nějaké pikantnější uzeniny
- strouhaný křen
- olej
- trojobal (mouka, vejce, strouhanka)
Postup Kuřecí řízky s křenem, smažené nebo pečené
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme jemně strouhaným křenem, poklademe plátky anglické slaniny (nebo třeba na podlouhlé slabší plátky nakrájenou klobásou – pikantnější je lepší, ale každý podle svojí chuti).
Úprava na pánvi: Ochucené řízky i s náplní přeložíme a spojíme jehlou nebo párátkem, obalíme v mouce a smažíme v rozehřátém tuku. Můžeme je i obalit v trojobalu nebo v těstíčku, ale také upéct v troubě. Křen sice ztratí svou palčivost, ale dodá masu neuvěřitelně dobrou, lehce pikantní chuť.
Úprava v troubě: Ochucené řízky svineme do roládky i s náplní, sepneme jehlou, a na pekáčku pokapeme olejem, malinko podlijeme a upečeme při 170º C do měkka a dozlatova. Nezapomeneme je polévat výpekem a otáčet. Příloha podle chuti, např. rýže, nebo jakákoliv bramborová příloha. Hodí se i zeleninový salát, nebo třeba opékaná (grilovaná) zelenina.