Česnekové bagety
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 400 g hladké mouky
- 30 g droždí
- 250 ml vody
- 50 g sádla
- ČL cukru
- sůl
- 2 lžíce másla
- 5-7 stroužku utřeného česneku
- petrželka jemně nasekaná
- vejce na potření
Postup Česnekové bagety
Postup přípravy receptu
-
Z vlažné vody, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme, přidáme sůl a kvásek a zpracujeme. Přidáme vlahé sádlo a vypracujeme nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinku kynout.
Mezitím rozpustíme máslo a smícháme s česnekem a petrželí. Vykynuté těsto rozdělíme na stejně velké kousky, podle toho, jak chcete mít bagety velké. Měla jsem jich 8.
Každý kousek rozválíme do kruhu, potřeme ochuceným máslem a srolujeme. Ukládáme na plech s pečícím papírem. Ostrým nožem uděláme zářezy, potřeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě do zlaté barvy.