Bezlepková jogurtová ovocná buchta
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 1 velký bílý jogurt
- 1/2 kelímku krupicového cukru
- 1 kelímek polohrubé mouky Jizerka
- 3/4 kelímku mouky Unimix
- 160 ml oleje
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- citrónová kůra
- ovoce rebarbora nebo borůvky
- Drobenka:
- 100 g mouky Jizerka
- 55 g másla
- 50 g cukru krupice
Postup Bezlepková jogurtová ovocná buchta
Postup přípravy receptu
-
Na těsto smícháme tekuté suroviny, přimícháme sypké suroviny a vymícháme těsto.
Vlijeme na plech vystlaný papírem na pečení, poklademe ovocem (použila jsem rebarboru a kompotované borůvky) a posypeme drobenkou. Pečeme cca 20 minut při 160°C.