Cuketa ve smetanovo-česnekové omáčce
Recepty, OmáčkySuroviny
- 2 menší cukety
- 100 g anglické slaniny
- 1 lžíce oleje
- 6 stroužků česneku
- půlka pórku (zelená část)
- 100 g uzeného sýru
- hrnek mléka
- 100 ml smetany na vaření
- sůl
- mletý pepř
Postup Cuketa ve smetanovo-česnekové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, dáme do pánve se lžící oleje a opečeme. K orestované slanině přidáme očištěnou a na plátky nakrájenou cuketu, dále očištěný a umytý pórek na nudličky, promícháme vše v pánvi a vaříme tak 15-20 minut, protože cuketa je udělaná brzy, tak ji dlouho nemusíme vařit.
Do pánve přilijeme mléko, smetanu, přidáme prolisovaný česnek, uzený sýr, nakrájený na malé kostičky, promícháme a necháme povařit. Mícháme tak dlouho, dokud se suroviny nespojí a omáčka pěkně nezhoustne.
Ke konci vaření ji ochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Hotovou omáčku pak podáváme s barevnými těstovinami (fusilly).