Cuketa ve smetanovo-česnekové omáčce

Recepty, Omáčky

Suroviny

2 menší cukety
100 g anglické slaniny
1 lžíce oleje
6 stroužků česneku
půlka pórku (zelená část)
100 g uzeného sýru
hrnek mléka
100 ml smetany na vaření
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, dáme do pánve se lžící oleje a opečeme. K orestované slanině přidáme očištěnou a na plátky nakrájenou cuketu, dále očištěný a umytý pórek na nudličky, promícháme vše v pánvi a vaříme tak 15-20 minut, protože cuketa je udělaná brzy, tak ji dlouho nemusíme vařit.

  2. Do pánve přilijeme mléko, smetanu, přidáme prolisovaný česnek, uzený sýr, nakrájený na malé kostičky, promícháme a necháme povařit. Mícháme tak dlouho, dokud se suroviny nespojí a omáčka pěkně nezhoustne.

  3. Ke konci vaření ji ochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Hotovou omáčku pak podáváme s barevnými těstovinami (fusilly).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!