Rebarborovo-broskvové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

5-6 řapíků rebarbory
3 dcl kompot broskví nebo jakéhokoliv sezónního ovoce
Na drobenku:
7-8 lžic rozpuštěného másla
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku cukr moučka
Na těsto:
2 vajíčka
1 prášek do pečiva
3/4 hrnku vlažného mléka
8 lžic rozpuštěného másla
1,25 hrnku hladké mouky
3/4 hrnku moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si drobenku. Máslo rozpustíme například v mikrovlnné troubě a promícháme s cukrem a moukou. Místo polohrubé mouky můžeme použít i hrubou. Z polohrubé je drobenka jemnější.

  2. Rebarboru očistíme, nakrájíme na kostičky a necháme cca 2 minuty provařit ve vodě s jednou lžící cukru, popřípadě můžeme použít i šťávu z kompotových broskví. Uvařenou rebarboru necháme vychladnout, přidáme na kousky nakrájené broskve.

  3. Žloutky, cukr vyšleháme do pěny, přidáme mouku, mléko, máslo a nakonec sníh. Vše opatrně promícháme, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Na těsto naklademe rebarboru s broskvemi a posypeme hustě posypkou. Můžeme přidat i lupínky mandlí. Pečeme ve vyhřáté troubě na 150 stupňů cca 30 minut. Hotový moučník můžeme pocukrovat, posypat skořicí, popřípadě ozdobit šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!