Krevety na česnekovém másle s těstovinami linguine
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 2 porce domácích nebo koupených linguine
- 200 g loupaných šedých krevet
- 2 lžíce másla (nejlépe přepuštěné)
- 1/2 lžičky zauzené papriky
- 2-3 stroužky česneku
- sůl,pepř
- 1 lžíce petrželové natě nasekané
- 1/2 limetky nebo citronu
Postup Krevety na česnekovém másle s těstovinami linguine
Postup přípravy receptu
-
Nejprve uvaříme předem udělané těstoviny ve větším množství vroucí osolené vody, čerstvé domácí 3-4 minuty, koupené dle návodu na obalu. Uvařené na skus scedíme a dáme stranou do misky.
V hluboké pánvi rozpustíme lžíci másla, přidáme krevety, mícháme a restujeme, dokud nejsou z obou stran růžové a neprůhledné, cca 2 minuty. Přidáme papriku, promícháme a vyndáme do mísy.
Do pánve dáme rozpustit druhou lžíci másla, přidáme česnek a restujeme za stálého míchání, dokud máslo nezezlátne, maximálně 1 minutu. Vše přidáme do misky k těstovinám a krevetám a přidáme nasekanou petrželovou nať. Dle chuti osolíme a opepříme, pokapeme limetkovou šťávou, promícháme a ihned podáváme. Můžeme na talíři posypat strouhaným parmazánem.