Muškátová dýně s máslovo-ořechovým přelivem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

muškátová dýně nebo máslová dýně
1 PL oleje
1 lžička grilovacího koření s chilli
1 stroužek česneku
máslo
hrst vlašských ořechů
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Olej smícháme s kořením a rozetřeným stroužkem česneku. Dýni nakrájíme na plátky asi 1 cm silné, oloupeme je a rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Dáme péct na 175°C.

  2. Po 10-ti minutách pečení každý plátek potřeme ochuceným olejem a dopečeme doměkka. Mezitím rozpustíme máslo, necháme ho rozvonět, stáhneme z ohně a vmícháme do něj nahrubo nasekané ořechy.

  3. Horkou upečenou dýni přendáme na talíř, přelijeme ořechovým máslem a podáváme s opečenou bagetkou.

  4. Podle chuti si každý může ještě dosolit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!