Bílá česnečka s vejci a tvarůžky
Recepty, PolévkySuroviny
- palice česneku
- jarní cibulka
- lžíce másla
- 1 plná lžíce hladké mouky
- cca 3/4 - 1 l vývaru
- 2 vejce
- cca100 ml mléka nebo smetany
- tvarůžky (dle chuti)
- kmín
- sůl
- pepř
- krutonky z tmavého toustového chleba
Postup Bílá česnečka s vejci a tvarůžky
Postup přípravy receptu
-
Na másle orestujeme kmín, bílou část cibulky s polovinou česneku nasekaného nadrobno. Přidáme mouku a chvíli restujeme, až začne jíška chytat barvu. Zalijeme vývarem a vaříme asi 10 minut.
Vklepneme vejce a mícháme pozvolna, aby zůstaly větší kousky. Polévku zjemníme smetanou a přidáme zbytek utřeného česneku. Dochutíme pepřem, případně solí (opatrně).
Tvarůžky a zelenou část cibulky nakrájíme nadrobno. Do talíře dáme lžíci tvarůžků, cibulky a zalijeme vařící polévkou, aby se tvarůžky částečně rozpustily. Doplníme křupavými krutonky a podáváme.