Bílá česnečka s vejci a tvarůžky

Recepty, Polévky

Suroviny

palice česneku
jarní cibulka
lžíce másla
1 plná lžíce hladké mouky
cca 3/4 - 1 l vývaru
2 vejce
cca100 ml mléka nebo smetany
tvarůžky (dle chuti)
kmín
sůl
pepř
krutonky z tmavého toustového chleba

Postup přípravy receptu

  1. Na másle orestujeme kmín, bílou část cibulky s polovinou česneku nasekaného nadrobno. Přidáme mouku a chvíli restujeme, až začne jíška chytat barvu. Zalijeme vývarem a vaříme asi 10 minut.

  2. Vklepneme vejce a mícháme pozvolna, aby zůstaly větší kousky. Polévku zjemníme smetanou a přidáme zbytek utřeného česneku. Dochutíme pepřem, případně solí (opatrně).

  3. Tvarůžky a zelenou část cibulky nakrájíme nadrobno. Do talíře dáme lžíci tvarůžků, cibulky a zalijeme vařící polévkou, aby se tvarůžky částečně rozpustily. Doplníme křupavými krutonky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!