Dva v jednom / aneb - brambory s ocásky na jednom plechu /
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 6 vepřových ocásků
- 2-3 polévkové lžíce sušeného medvědího česneku se solí
- 300 ml černého piva
- 500 ml vývaru
- sójová omáčka
- pepř
- sůl
- 1 červená paprika
- zelená petrželka
- 3 cibule
- 1 kg brambor
Postup Dva v jednom / aneb - brambory s ocásky na jednom plechu /
Postup přípravy receptu
-
Vepřové ocásky přesekneme na menší části a několikrát propereme ve vlažné vodě. Vložíme je společně s dobře omytými celými bramborami na pekáček, vše pokapeme sójovou omáčkou, okmínujeme, hustě posypeme mědvědím česnekem se solí, nasekanou petrželkou, pokrájenou cibulí, červenou paprikou, podlijeme černým pivem, není nutné, dáme vše do předehřáté trouby péci. Během pečení občas přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vývarem. Upečené ocásky s bramborem klademe na zahřáté talíře a přeléváme vypečeným sádlem podle každého.