Dva v jednom / aneb - brambory s ocásky na jednom plechu /

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

6 vepřových ocásků
2-3 polévkové lžíce sušeného medvědího česneku se solí
300 ml černého piva
500 ml vývaru
sójová omáčka
pepř
sůl
1 červená paprika
zelená petrželka
3 cibule
1 kg brambor

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové ocásky přesekneme na menší části a několikrát propereme ve vlažné vodě. Vložíme je společně s dobře omytými celými bramborami na pekáček, vše pokapeme sójovou omáčkou, okmínujeme, hustě posypeme mědvědím česnekem se solí, nasekanou petrželkou, pokrájenou cibulí, červenou paprikou, podlijeme černým pivem, není nutné, dáme vše do předehřáté trouby péci. Během pečení občas přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vývarem. Upečené ocásky s bramborem klademe na zahřáté talíře a přeléváme vypečeným sádlem podle každého.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!