Vajíčková pomazánka / salát s medvědím česnekem
Recepty, PomazánkySuroviny
- 3 - 4 vejce natvrdo uvařená
- 100 g Lučiny, žervé nebo Palouček
- 2 lžíce majonézy
- smetana ke šlehání nebo na vaření
- sůl
- 1 hrst medvědího česneku - drobně pokrájeného
Postup Vajíčková pomazánka / salát s medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvařená na tvrdo oloupeme, pokrájíme a dáme do mísy. Lučinu (žervé, Palouček) smícháme s majonézou, dle potřeby (hustoty) naředíme troškou smetany a přidáme k vejcím. Osolíme dle chuti, přidáme jemně pokrájený medvědí česnek a vše promícháme. Pomazánku / salát necháme krátce v chladnu proležet a můžeme podávat.
Do pomazánky / salátu nepřidáváme cibuli, hořčici, okurky..., abychom nepřehlušili jemnou chuť medvědího česneku. Podáváme s čerstvým pečivem nebo chlebem. Dozdobit můžeme kouskem čerstvé zeleniny: okurka, paprika, ředkvička...