Žampiony v orientálním těstíčku se zázvorovými brambory

Recepty, Houby

Suroviny

10 žampionů
Na těstíčko:
2 vejce
3 PL hladké mouky
3 PL solamylu
koření na čínu nebo kari
1 PL sójové omáčky
1 PL hořčice
pivo podle potřeby
sůl
pepř
Na zázvorové brambory:
500 g menších brambor
3 PL nastrouhaného čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku
1 KL drceného kmínu nebo římského kmínu
2 KL kari nebo kurkumy
špetka chilli
zelená petrželka
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony oloupeme, snažíme se je osolit alespoň zevnitř a obalíme v hladké mouce.

  2. Poté je namáčíme v připraveném těstíčku a smažíme pozvolna ve vyšší vrstvě oleje.

  3. Brambory pokrájíme na měsíčky a spolu se 2 lžícemi zázvoru je opékáme do hněda cca 10 minut.

  4. Poté přisypeme koření, podlijeme vodou, osolíme a dusíme do měkka a dokud se veškerá tekutina nevstřebá do brambor. Pokud je potřeba, vždy podlijeme trochou vody.

  5. Nakonec vmícháme zbytek zázvoru, rozdrcený česnek a petrželku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!