Krakonošův oheň
Recepty, MinutkySuroviny
- 500 g vepřového masa (krkovice, plec)
- 1/2 KL cayenského pepře
- 1 KL pepře
- 1 KL soli
- 6 středních žampionů
- 1/2 kapie
- 1 velká nebo 2 střední cibule pokrájené na půlkolečka
- 10 cm pórku
- 250 ml smetany na vaření (10%)
- cca 3 PL oleje na smažení
Postup Krakonošův oheň
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a posypeme cayenským pepřem, promícháme na prkénku nebo v misce.
Rozpálíme olej a na něm opečeme maso do měkka. Jakmile zhnědne, přisypeme cibuli, kapie, žampiony a necháme jen krátce orestovat. Zalijeme smetanou a necháme provařit zhruba 3-4 minuty nebo než smetana zhoustne.
Pak přisypeme na kolečka nakrájený pórek a podáváme (kayenský pepř volte podle toho, jak kdo máte rádi ostré). Příloha: ideálně hranolky na sucho z trouby, ale klidně jen brambory.